середа, 13 червня 2012 р.

Трішки про їжу і Fetuccine con Funghi

Як я вже писав, люблю готувати щось смачне, особливо італійське або українське.

Більшість ідей для страв походять від країн чи місць в яких я бував і ці страви спробував (хоч не обов'язково ці місця пов'язані з саме такою кухнею). Як от наприклад, в Il Patio в Москві я спробував пасту карбонара та Fetuccine con Funghi (про які сьогодні мова), в Севастополі був дуже смачний крем-суп з шампіньйонів, в Італії звісно ж найкраща піца Маргарита, а от Брускетту вдалося спробувати в італійському ресторанчику в Вашингтоні. Рецепт гарячого салату запозичено з поста на фейсбуці,макарони з телятиною в томатному соусі з Єгипту, а телятина з овочами з бази в Микуличині. Але до кожного рецепту є обов'язково якась зміна, так що і копірайти не порушені, і автентичність забезпечена.

Сьогодні на вечерю лапша в вершковому соусі з грибами (Fetuccine con Funghi).



Фетуччіні це звичайна лапша, тільки італійська, трошки товстіша і дуже смачна. Отже, інгредієнти:


Тут все на око, якщо вагаєтесь, то приблизно склад такий (на 2 порції):
200гр печериць
200мл вершків
250-300гр фетучіні або подібних макарон
зубчик часнику
50гр масла
2 ст.л. борошна
оливкова олія
базилік, сіль перець і пармезан - як кому смакує

Починаємо з того що одночасно запускаємо 3 потоки: воду для кипіння, дрібно нарізаний часник і печериці скибочками в сковороду і масло в невеличку каструльку:


З печерицями зрозуміло що треба підсмажити, а от з маслом такий алгоритм:
1. масло розтопилося
2. додаємо сіль
3. додаємо муку
4. розмішуємо
6. додаємо вершки
7. доводимо майже до кипіння (до загущення)
8. Додаємо печериці і розмішуємо
Алгоритм простий і лінійний, але робити треба все саме в такому порядку.

Результат по даному айтему:


Далі все просто, варимо пасту, проціджуємо і кидаємо в каструлю з соусом, розмішуємо. Накидаємо на тарілки. Останній штрих - базилік і пармезан.


Як показує досвід, дуже файно смакує з полуничним компотом або хорошим сухим вином.

1 коментар:

  1. Тепер я знаю, що в мене в суботу буде на обід :) Як завжди радуєш своєю кулінарною майстерністю. :)) Молодчина, Сашунь!!!

    ВідповістиВидалити