понеділок, 9 квітня 2012 р.

Яку воду ми п'ємо

Як хтось казав мудрий, ми є тим що ми їмо та п'ємо. Тому з часом починаєш задумуватися над цим питанням.


В кожного своя еволюція. В дитинстві більшість з нас спокійно пили воду з криниці, а в студентські роки з під крана, а якщо сушняк то великими дозами. Потім воду з крана тільки кип'ячену. Потім ми кілька років використовували фільтр "Бар'єр", потім почали купувати "карпатське джерело", а при можливості привозити з справжнього джерела. Зворотньо-осмосний фільтр поки ще не ставили, але такий варіант теж розглядали.

Потім в голові виникла ідея провести невеличке дослідження. Прочитав форуми і виявилося, що воду тестують вже давно, і роблять це ті хто турбується про здоров'ячко своїх риб (риба все таки щось знає). По інету замовив таку коробочку

Тест перевіряє 6 основних показників води як то вміст нітратів, нітритів, хлору, рівень pH ( пам'ятаєте рекламу шампунів ), загальну жорсткість (gH) і карбонатну жорсткість (kH)

Результати в студію:



Висновки які я поки що зробив для себе:
  1. Вода з крана не така вже й погана, хоча найжорсткіша
  2. Привізна вода така ж як з крану але м'ягка
  3. Вода з джерела в Долині і бювету в Моршині найкраща
  4. Всі тести показали нітрати, нітрити і хлор в мінімальній кількості, тому можна вважати що всюди по нулям з певною похибкою
  5. Вода в Львівській області слаболужна, в Франківській слабокисла, все в межах норми
Всім смачної води :)


9 коментарів:

  1. А в раковці теж з крану? Або в крані з раковця))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ні, в Раковці з того потічка де всі беруть воду. Кажуть що в ній срібла багато..

      Видалити
  2. Висновок: чим дальше від Львова - тим краща вода))

    ВідповістиВидалити
  3. Юзаю фільтр Аква-Фортекс, в чайнику накипу нема - це єдиний видимий ефект )

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В батьків стоїть Osmos (http://www.k-osmos.ru/), то коли робили першу прогонку води через нього, були всі в шоці, вода була спочатку чорна і тільки на 4 раз, стала прозора. Накипу нема, смакує файно))))теж задоволені!

      Видалити
    2. спочатку з кожного фільтра витікає трохи вугілля, це нормально.

      Видалити
  4. Мої батьки теж дуже цікавляться питанням Води. Років 5 тому татів знайомий лікар брав у різних місцях у Львові і в околицях воду на аналіз, і на жаль результати не дуже втішні були як я пригадую. Ось наприклад, є потічок як їхати в Брюховичі в напрямку відомих Чебуреків. Вода не погана, але якщо взяти до уваги те, що через дорогу під горкою знаходиться цвинтар і зі школи ми знаємо про грнутові води і що вода можливо профільтрована через грунт приходить до джерела, але все одно щось мені моторошно було би таку воду пити. І щоб не шукати того єдиного джерела справжньої корисної води, місяців 4 назад, батьки завели собі друга Osmosa (http://www.k-osmos.ru/) Вода чудова і смачна,фантастика!!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Ще є привозна "Природа". Вона ніби ліпша, ніж "Карпатське джерело".

    ВідповістиВидалити
  6. Цей пристрій не враховую вміст всякої гидоти як то залишки хімічних речовин, важких металів та бактерій, які містяться сповна у воді з крану.

    ВідповістиВидалити