суботу, 28 липня 2012 р.

Ясниська

Історично склалося, що біля Львова тяжко з морями, річками чи озерами, але літом коли за вікном 30+ і настають вихідні, більшість йде шукати водойми.
Кар'єр Ясниська, як на мене, має найчистішу в радіусі 100 км від Львова воду в якій теоретично можна купатися. Чому теоретично - бо це робочий кар'єр, там працює техніка і купатися суворо заборонено. А ще там білосніжний пісок, добутий з під води. Але про все потроху згодом.

З цією місциною в мене багато спогадів. І це місце дуже любить Ната (особливо останнє 4те озеро).


Почнемо з того, що в 2006 тут був перший виїзд за місто нашого (тепер колишнього) відділу JetLab. 


Так виглядав кар'єр тоді

В 2008 ми там були в день розписки (реєстрації шлюбу)





































































А це перша річниця потому




Рік тому (точніше 11 місяців тому) там побувала Доруська з хресними.
Кінцівки трьох членів родини
 Банда


А тепер трошки про сам кар'єр. Він знаходиться на краю села Ясниська, що в напрямку Брюховичів. Проїхати туди досить тяжко, в дощі багато машин грузне. Десь так.
























Поки в нас не було власного транспорту, ми користувались маршруткою №44, якою можна від Магнусу доїхати до села, а далі близько 2 км пішки. Маршрутки старі і збідовані, але водії кажуть що щось краще пускати нема змісту, бо по таких дорогах китайські маршрутки через місяць розсипаються.

Власне, видобудок піску починається з чудо апарата, що плаває на певній відстані від берега, нагрібає з дна пісок з водою, і по трубі жене його до берега.























Далі вода стікає до води, а пісок лишається. З часом утворюється солідна купа білосніжного піску.
























Біля піску припаркована інша чудо техніка, без явних ознак використання.

































 А ще, кажуть що тут водяться русалки



Останнім часом крім значків про заборону купання з'явилися охоронці, що зганають людей. крім того майже всі в'їзди перекопані



Кожен для себе сам вирішує що є безпечно а що ні. Можна стрибати з агрегата який знаходиться під напругою у воду, а можна купатися біля берега в перевірених місцях і засмагати.

























p.s. Останні фото за 28.07.2012

10 коментарів:

  1. Круто! Я там ще ніколи не була. А фото з розписки - бомба! Виглядає ніби ви на якомусь острові))

    ВідповістиВидалити
  2. непогані місця, але дуже вже там загаджено - таке враження, що ти фотошопом сміття прибирав ))) в реальності все дуже сумно - і на водоймах, і в лісі.. тому їздимо в основному на стави Верещиці - там хоч пісочку такого нема, але й сміття не навезли відпочиваючі..

    ВідповістиВидалити
  3. В мене таке враження що загаджено все в радіусі кілометрів зо 30 від Львова. треба буде спробувати Верещицю - не були там.

    ВідповістиВидалити
  4. Люди самі приїжджають сміття залишають,а на наступний день приїжджають і кажуть як брудно,теж саме роблять з дорогою в селі на дорогу з авто сміття викидають...за ходять в магазин і покащзують свою культуру особливо молодь,складається враження що у Львові вдуть себе нормально,а в силі показують яка то бикота...но це не про всіх відпочиваючих,а про половину...
    на рахунок озера...яке забрало багато життя в людей,із кожним роком ця цифра зростає...а ще під водою колись був циганський цвинтар прочитайте історію сила... така книжка в силі є майже в кожного...і взагалі карєр то мертва зона

    ВідповістиВидалити
  5. погоджуюсь..а фотки в дійсності опрацьовані фотошопом...

    їдеш в маршутці,яка ітак гримає...слухаєш всякі дурості молоді які не дають спокійно їхати..а регочуть,матами гнуть ..а хтось їде з роботи втомлений,їдуть і старі люди...а на зупинках стільки сміття скинуть що жах....з автівок ноги повиставляють...трусами махають,вирищуть...оце культура

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Обробка мінімальна, хіба що кольори. цікаво про історію села - дайте ссилку де почитати?
      З маршрутками сумно. їздять тільки 20-30-річні мерседеси. Китайські буси і наші богдани швидко розвалюються і дорого ремонтувати.
      А про культуру - це справа нас всіх і кожного. В паралель багато історій про "культурних європейців" що приїздять в Україну шукати світських утіх... Або про британців для яких популярно їхати в Індію на "дикий відпочинок", де за хуліганство, наркоту і дрібні злочини їх не можуть покарати. Робіть висновки самі.

      Видалити
  6. Один або два рази в рік буваю на карєрах, здебільшого з спінінгом, найкраща пора осінь, відпочиваючих майже нема, а якщо попадає візит на вихідні, коли КАМАЗи не возять пісок, там справді можна гарно релакснути відчувши всю магію природи карєрів. У літку туди майже не їзджу - останього разу склалось враження що туди приїзджає весь Львів. На рахунок сміття - :(( після купального сезону карєри перетворюються на Грибовичі :(( Ось такий в наз свідоми народ, якось так що не мукаємо :)

    ВідповістиВидалити
  7. Где почитать об истории села ? Возможно тут жили мои родственники Ясницкие.

    ВідповістиВидалити
  8. Приїжайте непожалієте

    ВідповістиВидалити