Якось прочитав в мудрій книжці, що для досягнення в будь чому треба 3 речі: велике бажання, тяжка праця і талант. Може вистачити навіть 2, якщо одна з них це велике бажання.
Отож, це мало не перша страва, яка готується не по рецепту а від початку і до кінця є креативом (ну звичайно є елементи запозичені в інших майстрів але то таке). Деякий час тому готували ми телятину з овочами в подібному варіанті, Наталі і Дорі сподобалося. Сьогодні нам до рук потрапив гусак (справжній, не магазинний :) ). Гусяче м'ясо дуже корисне (третє місце по вмісту селену після кенгуру і страуса). Наші друзі австралійці можуть взяти кенгуру якщо нема гуски.
Почнемо з основних "блоків". Це власне м'ясо, овочі і соус.
Соус готується так: смажена цибулька (1 штука), часник (2 зубки), терта морква (3 штуки), і до цього додаємо переблендовані помідори (5 штук, очищені від шкірки методом попереднього заливання кип'ятком, зі сметаною).
М'ясо порізане на куски підсмажуємо і викладаємо на посудину (сама назва просить щоб то була гусятниця, але підходить будь-що придатне для духовки). Зверху кладемо овочі, трошки оливкової (це для гурманів) або соняшникової олійки і трохи припікаємо (180 градусів, 30-60хв).
Далі це діло заливаємо соусом і тушкуємо.
В мене сумарно страва готувалася майже 3 години (1 год підготовка соусу, обсмажування і попереднє тушкування м'яса, ще 1 год гриль, і ще 1 год з соусом).
Ковтайте слинки а ми пішли вечеряти.
Ну тепер австралійським друзям не відмахатись =)) Будемо версію з кенгуру пробувати!
ВідповістиВидалитиБоже як смачно все виглядає. Добре що в мене зараз буде обід
ВідповістиВидалитиАле буде тільки зупа фасольова на ребрах
ВідповістиВидалитиhttp://prezervatyv.blogspot.com/