неділю, 21 жовтня 2012 р.

гусак і кулінарні креативи

Якось прочитав в мудрій книжці, що для досягнення в будь чому треба 3 речі: велике бажання, тяжка праця і талант. Може вистачити навіть 2, якщо одна з них це велике бажання.

Серед моїх захоплень є фоткати і смачно готувати, тому виходить або фоткати їжу, або готувати для фото (що є явно переводняк, тому готується все щоб їсти а фоткається щоб похвалитись і щоб у вас слинка текла).




Отож, це мало не перша страва, яка готується не по рецепту а від початку і до кінця є креативом (ну звичайно є елементи запозичені в інших майстрів але то таке). Деякий час тому готували ми телятину з овочами в подібному варіанті, Наталі і Дорі сподобалося. Сьогодні нам до рук потрапив гусак (справжній, не магазинний :) ). Гусяче м'ясо дуже корисне (третє місце по вмісту селену після кенгуру і страуса). Наші друзі австралійці можуть взяти кенгуру якщо нема гуски.

Почнемо з основних "блоків". Це власне м'ясо, овочі і соус.


Соус готується так: смажена цибулька (1 штука), часник (2 зубки), терта морква (3 штуки), і до цього додаємо переблендовані помідори (5 штук, очищені від шкірки методом попереднього заливання кип'ятком, зі сметаною).

М'ясо порізане на куски підсмажуємо і викладаємо на посудину (сама назва просить щоб то була гусятниця, але підходить будь-що придатне для духовки). Зверху кладемо овочі, трошки оливкової (це для гурманів) або соняшникової олійки і трохи припікаємо (180 градусів, 30-60хв).

Далі це діло заливаємо соусом і тушкуємо. 


В мене сумарно страва готувалася майже 3 години (1 год підготовка соусу, обсмажування і попереднє тушкування м'яса, ще 1 год гриль, і ще 1 год з соусом).



Ковтайте слинки а ми пішли вечеряти.

3 коментарі:

  1. Ну тепер австралійським друзям не відмахатись =)) Будемо версію з кенгуру пробувати!

    ВідповістиВидалити
  2. Боже як смачно все виглядає. Добре що в мене зараз буде обід

    ВідповістиВидалити
  3. Але буде тільки зупа фасольова на ребрах
    http://prezervatyv.blogspot.com/

    ВідповістиВидалити