неділю, 21 квітня 2013 р.

Суботнє асторті: ближнє світло, осмос

В житті кожен чоловік, крім того, що посадити сад, збудувати хату і 3-метровий пліт від сусіда та змайструвати пару-трійку дітлахів, має зробити ще кілька речей. Як от поміняти лампочку ближнього світла чи поставити фільтр на воду.


Лампочка. З лампочкою історія така, що згоріла вона якось на 3-му році життя. Сама лампочка коштує 80 грн, а от її установка на сервісі 80-100. Так як напевно прийдеться це робити не раз, вирішив я спробувати сам. По інструкції все просто - якихось там 5 кроків - зняти кришку, тримач, вийняти лампу, замінити, вставити, закріпити, закрутити.

Починається непогано




































А зась! Виявляється що все це треба робити навпомацки однією (бажано тонкою і гнучкою) рукою, тримаючи в ній таку маленьку штучку.


Добре що в мене м'язи передпліччя ніякі, якось рука пролізла. В результаті мудохався я по добрій годині з кожною лампочкою, зате тепер обидва ока світять.
























Фільтр. Останнім часом воду ми брали або з машин "Природа", або з магазину з індустріальним осмосним фільтром. Але по-перше ходити кожен раз займає час, по-друге, невідомо наскільки ті фільтри там часто міняють, отож вирішили ми поставити собі фільтр дома. Рік тому я робив аналізи води з різних джерел, отож буде нагода їх повторити. Фільтр замовив по інтернету, український (хоч в нього з нашого виробництва хіба можливо колби і трубки, фільтри і мембрана імпортовані). Добрих 3 години розбирався я з інструкцією (наприклад, пункт "з'єднайте трубку А з трубкою Б не завжди такий очевидний").

До:





































Після:



























Зібрав. Запускаю - вода не йде. Чекаю годину - такий же результат. Чекав я так до 1-ї ночі, помпа помпувала щось але нічого так і не капнуло з крана. В неділю розбираю мега конструкцію і здогадуюсь що гумові насадки на мембрану треба було зняти (ніде про то не написано), бо вони просто-напросто блокували хід води і помпа качала повітря. Сьогодні вже спробували водичку, на смак вода як вода, але якщо після того спробувати воду з крана,  різниця відчувається навіть моїм невибагливим смаком.


5 коментарів:

  1. В осмосах, через те, що вода повністю демінералізується, ніби стоїть "мінералізатор", який з часом має замінюватись. Цікаво, що він додає.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, є мінералізатор. Ближчим часом проведу порівняння по вмісту основних речовин без мінералізатора і з ним. В мене два крани якраз для того - один це після 3х ступенів очистки, мембрани і пост-фільтра, другий ще й після мінералізатора.

      Видалити
    2. Он як! Цікаво на результати буде подивитись.

      А я давно зауважив що на Серві деякі краники з фільтра - по два крани мають. Один золотистий, а другий - звичайний. Золотий певно з мінералізатором :)

      Видалити
  2. Стосовно лампочок. В мене лампка міняється зв 2 хв, і це при тому що фару тре зняти. А фара знімається за 30 сек.

    ВідповістиВидалити
  3. Саша, треба було зняти колесо або фару, як сказав Славік, або приїхати до мене, як сказав я :)

    ВідповістиВидалити